Dit zijn de redenen om vandaag nog een drone te kopen

Kopen of toch niet kopen? Over sommige uitgaven kan je eeuwig twijfelen, met name wanneer het om grote bedragen gaat. Zo twijfelde ik zelf lang of ik wel of niet een drone zou kopen. Dit waren voor mij overtuigende redenen om toch overslag te gaan.

Uniek fotografisch perspectief

Je ziet je huis bijna elke dag, maar heb je ooit van bovenaf gezien hoe je huis eruit ziet? Waarschijnlijk niet. En precies dat is de enorme aantrekkingskracht van drones. Ze openen een nieuwe wereld om ons heen, maar worden zelden gezien. Dit unieke perspectief zorgt voor fantastische foto's die een nieuw licht werpen op de gewone dingen om ons heen.

Vloeiende videobeelden

DJI's drones bieden ongeëvenaarde soepelheid bij het maken van video's, omdat het vliegtuigje is voorzien van krachtige gimbals. De gimbals maken DJI's UAV's favoriet voor filmmakers en vloggers over de hele wereld. Maar deze drones worden niet alleen gebruikt door professionals. Drones worden vaak ingezet om kostbare familiemomenten zoals een bruiloft of verbluffende beelden op vakantie vast te leggen. Een van de beste drones voor op vakantie is de Mavic Pro vanwege zijn opvouwbare armen en soepele gimble.

Plezier

Er gaat niets boven het gevoel om je drone in de sportmodus te zetten en als vogel vrij door de lucht te zoomen. Misschien komt dit gevoel voort uit het oude verlangen van de mensheid om te kunnen vliegen. Als je graag je adrenaline laat pompen, kun je deelnemen aan de wereld van First Person View (FPV) droneraces. In deze races vlieg je met razende snelheden door luchthindernisbaan van DJI's Arena's. Er vallen nog prijzen mee te winnen ook!

Geld verdienen

Een hobby verdient zich meestal niet makkelijk terug. Maar drones bieden veel mogelijkheden om geld te verdienen. Bijvoorbeeld fotografie, film maken, mapping, 3d-modellering,  reclamevastgoed, het inspecteren van structuren en apparatuur, enz. Dit is slechts het topje van de ijsberg voor geld verdienende activiteiten. De lijst wordt alsmaar uitgebreid omdat dronetoepassingen en -mogelijkheden altijd worden ontwikkeld. Het is misschien makkelijker om een drone te kopen als je je partner kunt overtuigen dat deze aankoop zichzelf zal terugbetalen…

Nieuwe community

Droning heeft een gepassioneerde community vol behulpzame mensen, van beginners tot experts, die graag hun ervaringen met elkaar bespreken en delen. Er zijn veel grote internetgemeenschappen gebaseerd op drones waar gebruikers tips uitwisselen en elkaar helpen om hun vlieg-, fotografie- en fotobewerkingsvaardigheden te verbeteren.

Opvallend op social media

Laten we eerlijk zijn, veel van de foto's en video's op sociale media zijn tegenwoordig behoorlijk saai, simpelweg omdat er gewoon zoveel van is, dus het kan moeilijk zijn om je spullen op te laten vallen. Met de luchtfotografiemogelijkheden van een drone hoeft u zich geen zorgen te maken om van uw foto's het gesprek van het internet te maken.