Welke soort condooms kun je allemaal kopen?

Als je regelmatig met een ander naar bed gaat, dan is het belangrijk dat je zorgt voor een betrouwbare bescherming. De meeste mensen gebruiken hier een condoom voor. Vaak wordt er gekozen voor standaard variant en wordt er niet gekeken naar wat de mogelijkheden precies zijn. Erg zonde, want condooms kun je namelijk in diverse varianten krijgen. 

 

Condooms met een smaakje

Een soort condoom dat vooral onder jongeren erg populair is, is de condoom met een smaakje. Zo kun je kiezen voor een condoom die naar aardbei of banaan smaakt. De situaties waarbij een condoom met een smaakje leuk kan zijn, is bij orale seks. Zo kan dit de pijpervaring een stuk verbeteren en is er geen kans dat er herpes wordt overgedragen.

 

Extra dunne condooms

Er zijn mensen die beweren dat zij seks met een condoom niet fijn vinden omdat ze er dan minder van voelen. Om de seks voor hen ook fijn te maken met condoom, is er een extra dunne variant op de markt gekomen. Deze condoom is net zo veilig als de standaard, maar is enkel dus wat dunner. Let er bij deze variant wel op dat je hem niet gebruikt voor wilde seksuele handelingen zoals masturbatie. 

 

Extra sterke condooms

Als je juist van plan bent om er een echt wilde nacht van te maken, dan kun je er het beste voor kiezen om extra sterke condooms aan te schaffen. Extra sterke condooms zijn wat dikker en zijn onder andere geschikt voor anale seks. Daarnaast worden deze condooms ook gebruikt bij masturbatie. 

 

Condooms met ribbeltjes en noppen

Een condoomsoort die vooral voor de vrouw erg prettig kan zijn, is de variant met ribbeltjes en noppen. Bij deze soort condoom wordt de vagina en de clitoris van de vrouw nog meer geprikkeld. Verwacht overigens niet dat het flinke ribbeltjes en knoppen zijn. Om de veiligheid intact te houden en de condooms niet te dik hoeven maken, zijn de ribbels erg klein.

 

Waar koop je de juiste condooms?

Als je graag gebruik wilt maken van een ander soort condoom, dan wil je het liefst zo'n ruim mogelijk assortiment. Je kunt er in dat geval voor kiezen om naar een seksshop te gaan. Laat je informeren over de verschillende mogelijkheden en neem een aantal verschillende modellen mee. Naast dat je naar de seksshop kunt gaan, kun je ook online condooms bestellen. Het voordeel daarvan is dat je vaak nog een ruimer assortiment hebt. Een ander voordeel is dat je niet helemaal langs de winkel hoeft en de condooms de volgende dag bij je thuis worden bezorgd.